Activitats

Espai dedicat a donar a conèixer les diferents activitats que organitza l’AFA Institut Guillem de Berguedà, en benefici de tota la comunitat educativa, i des d’on us animem a proposar idees i suggeriments per poder-ne realitzar de noves.

 


XERRADA “APRENDRE I EDUCAR EN LA FELICITAT” A CÀRREC DE FERRAN SALMURRI

L’APA de l’Institut Guillem de Berguedà organitza una conferència a càrrec del psicòleg clínic Ferran Salmurri, el proper divendres 12 de maig a les19:30h.

Salmurri amb una  àmplia experiència com a psicòleg clínic i docent, ha estat reconegut amb diversos premis, i es autor de molts llibres i publicacions. Al seu últim llibre (RBA 2015)  “Raó i emoció. Recursos per aprendre i ensenyar a pensar”, argumenta que es pot ensenyar i aprendre a ser feliç. Per aconseguir-ho, però, assegura que la societat necessita, i es mereix, una millor educació en l’àmbit emocional. Salmurrí defensa que ensenyar a pensar, a diferència d’ensenyar a obeir, dóna eines perquè no es repeteixi l’error.

La conferència que és oberta a tothom, tindrà lloc al Pavelló de Suècia.


XERRADA SOBRE EL PAS DESPRÉS DE BATXILLERAT

Des de l’APA de l’ Institut Guillem de Berguedà, hem organitzat una xerrada informativa pel proper Dimecres, 3 de maig  a les 20’30h  a la biblioteca de l’ Institut.

Es tractarà d’orientar als pares de 1er i 2n BAT (Batxillerat) del pas de l’ Institut cap a altres estudis superiors o cap a cicles formatius.   Temes i qüestions a tenir en compte, beques a poder demanar,…

Ponent:  Queralt Cortina.  Àrea de Joventut del Consell Comarcal del Berguedà.

Esperem que sigui del vostre interès.


XERRADA SOBRE ELS ESTUDIS DESPRÉS ESO

Des de l’APA de l’Institut Guillem de Berguedà, hem organitzat una xerrada informativa pel proper dijous dia 20 d’abril a les 20:30 h a la biblioteca de l’Institut.
Es tractarà d’orientar als pares dels alumnes de 3r i 4t ESO sobre les possibles sortides, tant per les persones que han superat l’ESO com les que no. Temes i qüestions a tenir en compte, beques que es poden demanar,...
Ponent: Queralt Cortina. Àrea de Joventut del Consell Comarcal del Berguedà.
Esperem que sigui del vostre interès.

 


TALLER-XERRADA- SOBRE ADDICIÓ A LES TECNOLOGIES CONTROLATIC

Els vostres fills són capaços de sortir de casa sense el mòbil? El desconnecten per estudiar? Creieu que les xarxes socials els són una ajuda o una distracció?

Aquest dimecres 13 d’abril, a les 20:30h, en el marc del projecte educatiu ControlaTIC de la Fundació Mapfre, l’APA organitza a la biblioteca de l’Institut una xerrada per ajudar a les famílies a prevenir la mala utilització de les noves tecnologies per part dels joves, proporcionant-nos eines per diferenciar entre l’us, l’abús i l’adicció, fomentant el desenvolupament d’una bona salud digital.

Som conscients que l’hora és complicada, però no hi havia cap més dia disponible i hem pensat que no podíem renunciar a aquesta oportunitat, perquè, malgrat tot, els nostres fills i filles són el més important per a tots.

Us hi esperem!

Documentació facilitada pels formadors en la xerrada:

ControlaTIC Formació

ControlaTIC Guia per a famílies


MOSTRA D’ENTITATS DEL BERGUEDÀ

L’Apa ha organitzat pel 18 de març, amb col.laboració amb l’Institut una jornada per donar a conèixer i apropar les entitats del Berguedà a tots els alumnes.
El motiu és poder conèixer de primera mà totes les activitats que s’organitzen al Berguedà, que sovint per manca d’informació desconeixem, i així poder-si engrescar, i si és el cas col.laborar.
La mostra està organitzada per cursos intentant connectar al màxim edats i motivacions amb les diferents activitats.

La llista d’entitats que hi participaran són:
• Berguedana de Folklore total
• Creu roja
• Tràfec teatre
• Museu Patum
• Protectora
• Amics del castell
• AFTDAO
• Volei – CEB
• Mountain runners
• GDNB
• CE Josep Ester Borràs
• BANC DEL TEMPS
• Tennis
• Societat d’arqueologia B
• Castellers
• GINKO

Esperem sigui una jornada molt enriquidora per tothom !!


XERRADA SOBRE ELS ESTUDIS DESPRÉS DE BATXILLERAT

Des de l’APA de l’ Institut Guillem de Berguedà, s’ha organitzat una xerrada informativa pel proper dijous dia 17 de març a les 20h i a la biblioteca de l’ Institut.

Es tractarà d’orientar als pares de primer i segon de Batxillerat del pas de l’ institut cap a altres estudis superiors o cap a cicles formatius.   Temes i qüestions a tenir en compte, beques a poder demanar,…

La xerrada anirà a càrrec de Queralt Cortina, de l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal del Berguedà.

Xerrada sobre ensenyament 2016-2017

Informació beques curs 2016-2017